Osuruk Nedir?Nasıl Oluşur

osuruk_kralizasyon_blogBaştan söyleyeyim alıntıdır…

Osuruk, vücutta bulunan zararlı zehirleri vücudumuzdan atmanın iki yolundan biridir. Midedeki ve bağırsaktaki basınç yapmış gazın çok fazla baskı yapması sonucu gaz bırakırız, yani osururuz. Osuruk, beş çeşit gazdan oluşur.. Bunlar; Karbonmonoksit, metan, hidrojen, oksijen ve nitrojendir.


Bu beş gazın içindeki metan gazının patlayıcı ve yanıcı özelliği vardır. Kıçına çakmak dayayıp, osurduktan sonra çıkan ve gülmemizi sağlayan bu alevlerin nedeni, osurukta bulunan metan gazıdır. Kralizasyon olarak, kıçınıza çakmak dayayıp, osurduktan sonra çıkan alevlere bakıp kahkaha atmanızı tavsiye etmiyoruz, tehlikeli olabilir. Malum, kıçınız yanarsa oturamazsınız..
osuruk_kralizasyonblog 
Osuruğun kokusuna gelince; Yukarda saydığımız beş gazın bileşimi bu kokuyu salgılamaz. Bu beş gaza, vücudun içinde bulunan karbon ve sülfür gazlarıda eklenince, ortaya keyif kaçırıcı, iğrenç bir koku çıkar. Nitekim, bu koku, gaz bırakan için gül suyu niteliğinde olsa da, başkaları için leş kokusundan beterdir. İnsanların kendi gaz kokusuna karşı iğrençlik duymaması, hatta sanki gül kokluyorlarmış gibi içine çekmesi, kesinlikle vücutta bulunan genlerle alakalıdır. Yani, insan kendi gaz kokusundan iğrenmez.

Peki, ama nasıl osururuz?

İnsanlar , her ağızlarını açtıklarında mideye hava kaçar.  Bu mideye giren havanın bir şekilde geri çıkması gerekmektedir. Hava  midemize girdiğinde, sadece oksijen ve nitrojenden oluşmaktadır. Bu hava, dışarı çıkma işlemine girdikten sonra, sekiz metrelik bir sindirim tünelinden geçer. Oksijenin bir kısmı bu tünelde emilir, geriye kalan hava ise bağırsağa geçer. Fermantasyon sonucu ortaya çıkan karbondioksit de birleşime katılır. Osuruğa gürültülü,yüksek ve sulu sesi ile kokusunu verebilmek için bağırsaklarda protein ve karbonhidrat olması gerekir. Sindirim sırasında bakteriler fermente olup kalan besinlere saldırır. Bu sırada diğer gazlar üretilir. Bazı yiyecekler gaz yapar; lahana gibi selüloz açısından zengin besinler, fasulye, nohut, mantar
Çıkmak isteyen gaz içerde durmaz. Makalenin başında bahsettiğim iki yoldan biri olan osuruk, diğeri ise geğirmedir. Şayet osurukla çıkmıyorsa, geğirmeyle bu gaz dışarı çıkacaktır. Bu gazın mutlaka ve mutlaka dışarı çıkması gerekmektedir. Belki ciddiye almazsınız, belki suçu başkasının üstüne atarsınız, belki inkar edeceksiniz ama, şu bir gerçek ki, eninde sonunda bu iğrenç kokulu gerçekle yüzleşeceksiniz.
Zaten osurmazsak ne olur biliyor musunuz?
Dışarı çıkmayan gaz, vücudumuzda toksine (zehire) dönüşür ve bizi zehirler. Aynı zamanda, karın bölgesinde şişkinlik ve şiddetli ağrıya sebep olur.
Son olarak şu tavsiyelerime uymanızı istiyorum; daha az osurmak istiyorsanız, yemek yerken konuşmayın ve ağzınızı mümkünse kapalı tutun. Aksi halde, ortalıkta dolaşan hava bulduğu bir delikten vücudunuza girecek ve başka bir delikten geri çıkacaktır.
http://oi52.tinypic.com/4logus.jpg


Written by

23 yorum:

  1. ben şu an osurdum zaten :))

    YanıtlaSil
  2. asdasdasdas Güldürdü amk

    YanıtlaSil
  3. amaann.. :(
    Ben nasıl geldim buraya, nasıl aldım bu bilgiyi... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben mesela suan ole bi osurdum ki bomba...

      Sil
  4. Okurken Altımıza Sıçtık Efenim. :)

    YanıtlaSil
  5. Çakmak ile yakmak çok eğlenceli oluyor tavsiye ederim. :-)

    YanıtlaSil
  6. benim osuruğum neden nükleer osuruk gibi

    YanıtlaSil
  7. ashshdhxhxhdhdjxjckdjc ne güldüm ha okurken :-D:-D:-D:-D:-D:-D

    YanıtlaSil
  8. On Numara bir makale olmuş :))) hepsi bu kadar ilginc olsa zevkle ve tebessümle okurdu:) yazan ve alıp iletenin ağzına emeğine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten Harikulede Olmuş Yapanların Eline Sağlık

    YanıtlaSil
  10. SUPERya hem güldüm hemm bilgilendim...

    YanıtlaSil
  11. imdat benim 2. gazım

    YanıtlaSil
  12. Ossurmaktan yoruldum yeter artik

    YanıtlaSil
  13. Osuruga gulenin osuruk kadar aklı yok derlerdi büyüklerimiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buraya neyi aratıp geldiniz Sayın Deniz Karaduman

      Sil