Küçük Bir Hata

Bakınız küçük hatalar (yapan için küçük tabi) nelere malolabiyo...

Güney Afrika sahillerinden Cape Town şehrindeki meşhur hastanelerin birinde her cuma 311 numaralı yoğun bakım odasına yatırılan hastalar ölü bulunmaktaydılar. Her cuma ölülerle karşılaşan hemşireler hem şaşırıyor, hem de korkuyorlardı. Bu olayın sırrı da günlerdir çözülemiyordu.

Olası her ihtimali değerlendirmek için bir komisyon kuruldu. 311 nolu oda bakteriyolojik olarak incelemeye alındı. Ama hiçbir olumsuzluk çıkmadı.

Güney Afrika'nın saygın bilim adamları ölenlerin aileleriyle günlerce görüştüler. Enine boyuna araştırmalar yaptılar. Ama o kadar titizce yapılan incelemelerde bile bir ipucuna rastlayamamışlardı. Ölümler devam ediyordu.

Bu sefer 311 nolu oda 24 saat gözetim altına alındı ve cuma günleri meydana gelen ölümlerin sırrı da nihayet çözülmüş oldu. Sır gerçekten çok enteresandı;

Cuma sabahı 06'da temizlikçi kadın odaya geliyor, hastanın bağlı bulunduğu solunum cihazının fişini çekerek, elektrikli süpürgenin fişini takıyor. Temizliği bitince de fişi çekerek yeniden solunum cihazının fişini takarak odadan ayrılıyordu...

Written by

0 yorum: