Uyku Pozisyonunuz Kişiliğinizi Gösteriyormuş...

Uyku üzerine araştırma ve analizler yapan İngiliz uzmanlara göre, 6 ortak uyku pozisyonu karakterle ilgili önemli ipuçları veriyor.

Yatış pozisyonu uykuya dalma ve sağlıklı uyku üzerinde oldukça etkili..




Hangi pozisyon sağlıklı?

Sağlık açısından yüzü koyun yatmak sindirimi durdurur, deniz yıldızı ve asker pozisyonlarında horlama ile sıkça karşılaşılır, kötü uyunmasına neden olur. Midenin baskılanmadığı, kolay nefes alınan düz bir yatış gece boyunca sağlıklıdır. Rahat uyku sağlar, horlamayı azaltır.

Uyuyan kişiler nasıl yattığının farkında olmadığı için, bu şekilde yattıklarında bile çok iyi yku uyumaları her zaman mümkün olmayabilir. Bu tür araştırmalarda ayrıca, çoğu insanın uyku pozisyonunu değiştirmekten hoşlanmadığını da ortaya koyuyor. Buna göre insanların sadece % 5'i her gece farklı bir pozisyonda uyuduğunu belirtiyor.


Fetus / cenin yatışı..

Cenin şeklinde yani anne karnındaymış gibi kıvrılarak yatmak, dışardan sert görünüp aslında hassas bir kalbe sahip olduğunuzu gösteriyor. Bu tür kişiler birisiyle ilk buluşmalarında utangaç olabilir ancak kısa sürede rahatlarlar. Araştırmalarda 1000 kişiden % 41'i bu şekilde uyuduğu belirlenmiş. Kadınların erkeklerden 2 kat daha fazla bu poziyonda uyuduğu da tespit edilen diğer bir bulgu..





Kollar yanda dik yatış..
Bu şekilde uyuyunlar rahat, kalabalıkta rahat eden, yabancılara güvenen, sosyal insanlardır.. Buna rağmen, bazen kolay aldanabilirler..




Yaşlı duruşunda yatış..

Yan yatış posizyonunda her iki kolunu öne uzatan kişiler doğal insanlardır. Şüpheci, kuşkucu, iyiliğe şüpheyle bakan özellikler taşıyabilirler. Karar vermekte zorlanırlar ancak karar verdiklerinde bunu değiştirdikleri nadirdir.




Asker yatışı..
Kollar vücudun yanlarında rahat bırakılmış yüz yukarı şekilde, sadece baş sağa sola dönecek şekilde yatanlar, sakin, sessiz, vakur, kişilerdir. Gereksiz yere konuşanlardan, yaygaradan hoşlanmazlar. Kendileri ve diğerleri için yüksek standartlar koyarlar.




Yüzü koyun (serbest düşüş) yatış..

Yüzü koyun yani bacaklarınız aralık ve düz, kollar baş hizasında yastığın etrafında olacak şekilde, başını sağa-sola çevirerek yatanlar, arkadaş canlısı ve girgin kişilerdir. Bunun yanında sinirli ve kolay incinen kişilerdir. Eleştirilmeyi veya uç durumları sevmezler.




Deniz yıldızı yatışı..
Yüz yukarı, kollar başın her iki yanına yastığa konulmuş açıkbiçimde yatanlar iyi arkadaş olurlar çünkü her zaman başkalarını dinlemeye hazırdırlar ve ihtiyacı olanlara yardıma koşarlar. Genellikle ilgi odağı olmaktan hoşlanmazlar.




Written by

0 yorum: